Autólízing vonal:
+36 70 439 0690
H-V-ig,
8-18h-ig

Mi az autólízing folyamata?

1. Telefonon átbeszéljük elképzeléseit

Így pontos képet kap lehetőségeiről. Kitérünk az igényeire, hitelképességére, az autóra, megválaszoljuk kérdéseit és részletesen átbeszéljük a folyamatot. Ezután e-mailben egy rendkívül kedvező, egyedileg Önnek készített, hivatalos banki ajánlatot küldünk a kiválasztott konstrukcióról és pontos listát kap tőlünk arról, hogy az Ön élethelyzetében mik azok a dokumentumok, amik a hitelbírálathoz szükségesek. Ez azért előnyös Önnek, mert elkerüljük a hosszas levelezgetéseket, félreértéseket és hiánypótlásokat, hiszen évtizedes tapasztalatunk alapján előre meg tudjuk mondani, hogy milyen dokumentumokkal és milyen eséllyel futunk neki a bírálatnak.

2. E-mailben elküldheti a dokumentumokat

Nem kell sehová utaznia és sorban állnia. Elegendő szkennelve vagy akár egy okos telefonnal lefotózva elküldeni nekünk a hitelbírálathoz szükséges személyes iratainak mindkét oldalát és az egyéb dokumentumokat vagy fotókat. A lényeg, hogy az adatok jól olvashatóak legyenek. Alkalmazottak esetén a netbankból letöltött bankszámlakivonat is tökéletes, csak ne számlatörténet, hanem az utolsó három havi, jövedelem-jóváírást is tartalmazó, teljes bankszámlakivonat legyen.

3. Hitelbírálat néhány óra alatt

Az iratok beérkezése után akár még aznap, vagy a következő munkanapon értesítjük Önt a hitelbírálat eredményéről. Ezután leegyeztetjük a szerződéskötés helyét és idejét, még egyszer átbeszéljük a további folyamatot és teendőket, hogy akár már a szerződéskötés napján megtörténhessen a folyósítás.

4. Szerződéskötés szinte azonnal

Az Ön által választott helyen és időben találkozunk. Mi visszük a bank által már aláírt adásvételit, lízingszerződést és minden olyan dokumentumot, ami az ügylethez csak szükséges. Önnek már csak alá kell írni a szerződéscsomagot és át kell adnia az önerőt az eladónak. Ez történhet a megállapodásuknak megfelelően készpénzben, átutalással vagy akár autóbeszámítással is. Ezt követően az aláírt dokumentumokat e-mailben beküldjük a bankba, ahol leellenőrzik azokat és előkészítik a folyósítást.

5. Autóátírás

Az autó átírását az eladó is elvégezheti vagy ránk is bízhatják azt. A bank az átírással tud meggyőződni arról, hogy az autó valóban tehermentes és így az autólízing tényleges fedezete lehet.

6. Azonossági Nyilatkozat

Amennyiben 2014 óta még nem tett közjegyző előtt Azonossági Nyilatkozatot, akkor azt a folyósításig mindenképpen meg kell tenni, mert ez az átírással együtt minden esetben folyósítási feltétel lesz.

7. Hitelösszeg folyósítása

A szerződéskötés, átírás és az azonossági nyilatkozat megléte esetén legkésőbb a következő banki napon, de sok esetben még aznap elutalja a bank a finanszírozott összeget az eladó bankszámlájára.

További tudástár cikkek

 • Új autó lízing 10% THM-től, fix kamattal, forint alapon

  Nyíltvégű lízing magánszemélyeknek is Korábban a nyíltvégű lízing csak cégek és egyéni vállalkozások számára volt elérhető. Ma azonban már magánszemélyek is igénybe vehetik, ha az autó 8 évesnél fiatalabb és 27%-os áfakulccsal számlázza ki az eladó.   Nyíltvégű lízing olcsóbb, mint a zártvégű lízing Ennek oka, hogy a lízingcég az… Új autó lízing 10% THM-től >>>

 • Mi az autólízing folyamata?

  1. Telefonon átbeszéljük elképzeléseit Így pontos képet kap lehetőségeiről. Kitérünk az igényeire, hitelképességére, az autóra, megválaszoljuk kérdéseit és részletesen átbeszéljük a folyamatot. Ezután e-mailben egy rendkívül kedvező, egyedileg Önnek készített, hivatalos banki ajánlatot küldünk a kiválasztott konstrukcióról és pontos listát kap tőlünk arról, hogy az Ön élethelyzetében mik azok a… Autólízing folyamata >>>

 • Mi szükséges az autólízing folyósításához?

  A pozitív hitelbírálat után a folyósításnak négy feltétele van: a szerződéskötés, az eredetiségvizsgálat elvégeztetése, a gépjármű átírása, és az Azonossági Nyilatkozat megléte. A hitelbírálatnak még nem, de a folyósításnak minden magyar lízingcégnél 2014 óta feltétele, hogy az ügyfél a Hitelbiztosítéki Nyilvántartási Rendszerben rendelkezzen érvényes regisztrációval. Törvényi előírás ugyanis,… Folyósítás feltételei >>>

 • Ki vehet fel autóhitelt?

  A bankok hitelt akarnak adni Ügyfeleink célja, hogy megtalálják azt a biztonságos, kiszámítható és a lehető legkevesebb kamattal visszafizethető autóhitelt, amivel a kiszemelt autójukat 1-2 nap alatt megvásárolhatják. Elöljáróban azt érdemes látni, hogy a bankok legfőbb bevétele a hitelkamatokból származik. Egészséges körülmények között tehát elsődleges céljuk, hogy minél nagyobb összegű… Magánszemély, cég, EV hitelképessége >>>