Autólízing vonal:
+36 70 439 0690
H-V-ig,
8-18h-ig

Mi az autólízing folyamata?

1. Telefonon átbeszéljük elképzeléseit

Így pontos képet kap lehetőségeiről. Kitérünk az igényeire, hitelképességére, az autóra, megválaszoljuk kérdéseit és részletesen átbeszéljük a folyamatot. Ezután e-mailben egy rendkívül kedvező, egyedileg Önnek készített, hivatalos banki ajánlatot küldünk a kiválasztott konstrukcióról és pontos listát kap tőlünk arról, hogy az Ön élethelyzetében mik azok a dokumentumok, amik a hitelbírálathoz szükségesek. Ez azért előnyös Önnek, mert elkerüljük a hosszas levelezgetéseket, félreértéseket és hiánypótlásokat, hiszen évtizedes tapasztalatunk alapján előre meg tudjuk mondani, hogy milyen dokumentumokkal és milyen eséllyel futunk neki a bírálatnak.

2. E-mailben elküldheti a dokumentumokat

Nem kell sehová utaznia és sorban állnia. Elegendő szkennelve vagy akár egy okos telefonnal lefotózva elküldeni nekünk a hitelbírálathoz szükséges személyes iratainak mindkét oldalát és az egyéb dokumentumokat vagy fotókat. A lényeg, hogy az adatok jól olvashatóak legyenek. Alkalmazottak esetén a netbankból letöltött bankszámlakivonat is tökéletes, csak ne számlatörténet, hanem az utolsó három havi, jövedelem-jóváírást is tartalmazó, teljes bankszámlakivonat legyen.

3. Hitelbírálat néhány óra alatt

Az iratok beérkezése után akár még aznap, vagy a következő munkanapon értesítjük Önt a hitelbírálat eredményéről. Ezután leegyeztetjük a szerződéskötés helyét és idejét, még egyszer átbeszéljük a további folyamatot és teendőket, hogy akár már a szerződéskötés napján megtörténhessen a folyósítás.

4. Szerződéskötés szinte azonnal

Az Ön által választott helyen és időben találkozunk. Mi visszük a bank által már aláírt adásvételit, lízingszerződést és minden olyan dokumentumot, ami az ügylethez csak szükséges. Önnek már csak alá kell írni a szerződéscsomagot és át kell adnia az önerőt az eladónak. Ez történhet a megállapodásuknak megfelelően készpénzben, átutalással vagy akár autóbeszámítással is. Ezt követően az aláírt dokumentumokat e-mailben beküldjük a bankba, ahol leellenőrzik azokat és előkészítik a folyósítást.

5. Autóátírás

Az autó átírását az eladó is elvégezheti vagy ránk is bízhatják azt. A bank az átírással tud meggyőződni arról, hogy az autó valóban tehermentes és így az autólízing tényleges fedezete lehet.

6. Azonossági Nyilatkozat

Amennyiben 2014 óta még nem tett közjegyző előtt Azonossági Nyilatkozatot, akkor azt a folyósításig mindenképpen meg kell tenni, mert ez az átírással együtt minden esetben folyósítási feltétel lesz.

7. Hitelösszeg folyósítása

A szerződéskötés, átírás és az azonossági nyilatkozat megléte esetén legkésőbb a következő banki napon, de sok esetben még aznap elutalja a bank a finanszírozott összeget az eladó bankszámlájára.

További tudástár cikkek

 • Milyen autóhitelt kaphatok autóvásárláshoz?

  A piaci trendek változásait megvizsgálva azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 10-15 évben alapjaiban változott meg az autóhitelezés Magyarországon. Megszűnt az autóhitel A devizahitelek máig kísértenek Lényegesen visszaesett a hitelezés Előre tört az autólízing Megjelentek a személyi kölcsönök Kettészakadt az autópiac Az átlagemberek inkább készpénzért vesznek olcsó autót A vállalkozók és… Autóhitel lehetőségek >>>

 • Mi az autólízing folyamata?

  1. Telefonon átbeszéljük elképzeléseit Így pontos képet kap lehetőségeiről. Kitérünk az igényeire, hitelképességére, az autóra, megválaszoljuk kérdéseit és részletesen átbeszéljük a folyamatot. Ezután e-mailben egy rendkívül kedvező, egyedileg Önnek készített, hivatalos banki ajánlatot küldünk a kiválasztott konstrukcióról és pontos listát kap tőlünk arról, hogy az Ön élethelyzetében mik azok a… Autólízing folyamata >>>

 • Mik a motorhitel feltételei?

  Motorlízing konstrukciót legfeljebb 17 éves motorkerékpárra igényelhet. /A motor korát kizárólag az aktuális év és a gyártási év különbsége határozza meg, a hónapok nem számítanak./ Hitelbírálat külföldről frissen behozott motorkerékpárra is lehetséges, folyósítás azonban kizárólag a motor magyarországi forgalomba helyezése után fog megtörténni. Leghosszabb futamidő: 84 hónap /7év/ lehet, ám… Motorhitel feltételei >>>

 • Mi szükséges az autólízing folyósításához?

  A pozitív hitelbírálat után a folyósításnak négy feltétele van: a szerződéskötés, az eredetiségvizsgálat elvégeztetése, a gépjármű átírása, és az Azonossági Nyilatkozat megléte. A hitelbírálatnak még nem, de a folyósításnak minden magyar lízingcégnél 2014 óta feltétele, hogy az ügyfél a Hitelbiztosítéki Nyilvántartási Rendszerben rendelkezzen érvényes regisztrációval. Törvényi előírás ugyanis,… Folyósítás feltételei >>>