Autólízing vonal:
+36 70 439 0690
H-P-ig,
9-17h-ig

Ki vehet fel autóhitelt?

A bankok hitelt akarnak adni

Ügyfeleink célja, hogy megtalálják azt a biztonságos, kiszámítható és a lehető legkevesebb kamattal visszafizethető autóhitelt, amivel a kiszemelt autójukat 1-2 nap alatt megvásárolhatják.

Elöljáróban azt érdemes látni, hogy a bankok legfőbb bevétele a hitelkamatokból származik. Egészséges körülmények között tehát elsődleges céljuk, hogy minél nagyobb összegű hiteleket helyezzenek ki, minél több, pontosan fizető ügyfélnek.

Erősen motiváltak tehát abban, hogy hitelt adjanak, így sosem kell attól tartanunk, hogy egy bank nyomós ok nélkül, pusztán passzióból elutasítja a hitelkérelmünket.

 

Autóhitel elbírálásának két alappillére van

Általánosságban minden hitelbírálat két legfontosabb alapösszetevője az ügyfél hitelképessége és az ügylet mögött meglévő fedezet.

Az vehet fel autóhitelt, akinek jó a hitelképessége és megfelelő nagyságú önerővel is rendelkezik. Ha mindkettő meg van, a jóváhagyás szinte borítékolható.

Ha pedig az egyik pillér az átlagosnál erősebb, akkor lehet, hogy a másik pillér gyengélkedését is elviseli még a hitelkérelem.

Ahhoz azonban, hogy információkat adhassunk a pontosabb részletszabályokról, rögtön tisztázni érdemes, hogy mit is nevezünk ma autóhitelnek. A különféle konstrukciók ugyanis alapjaiban eltérő hitelképességi szabályokat hoznak magukkal.

Autóhitel elnevezés alatt ma valójában kétféle hitelkonstrukcióval találkozhatunk. Ezek az autólízing és a személyi kölcsön. Autólízing esetében fedezetet jelent egyrészt maga az autó, másrészt az ügyfél által befizetett önerő is. Az olyan autóhitel esetében, ami valójában egy személyi kölcsön, sem önerő, sem pedig az autó nem jelenik meg fedezetként.

Mivel az autóhitelnek nevezett személyi kölcsön mögött nincs semmilyen fedezet, ezért a bankok kizárólag az ügyfél hitelképességére alapozhatják a hitelbírálatot. Ennek köszönhetően csak a legkiválóbb hitelképességgel rendelkező ügyfelek kapnak akkora összegű személyi kölcsönt, amely egy nagyobb értékű autó megvásárlásához is elegendő.

Jellemzően azok juthatnak hozzá ilyen autóhitelnek nevezett személyi kölcsönökhöz, akik hosszú, alkalmazotti munkaviszonnyal és bankszámlára érkező, magas jövedelemmel rendelkeznek, illetve nincs más nagyobb összegű hiteltörlesztésük vagy hitelkeretük.

Az autólízing azonban akkor is megoldást nyújthat Önnek az autóvásárláshoz, amikor egy személyi kölcsön már nem segít.

 • Ha nagy hitelösszegre van szüksége (2 és 100 millió Ft között)
 • Akár több már meglévő hitellel is rendelkezik
 • Cége, vagy vállalkozói jövedelme van
 • Készpénzben kapja a fizetését
 • Minimálbérre van bejelentve
 • Rövid a munkaviszonya
 • Külföldön dolgozik

 

Magánszemélyként vehet fel autóhitelt

autólízing konstrukcióban, kezes bevonása nélkül az a természetes személy, akinek:

 • folyamatos, rendszeres jövedelme van, amit munkáltató vagy NAV igazol
 • hiteltörlesztéseinek összege nem éri el az igazolt havi jövedelmének felét (JTM)
 • rendelkezésére álló önerő az autó vételárának legalább 20%-a
 • jövedelméhez képest reális a hitelcélja
 • van érvényes jogosítványa
 • 21 és 70 év közötti az életkora
 • adatai nem szerepelnek negatív információként a KHR listán
 • nincs egyéb kizáró körülmény sem

 

Autóhitel igényléshez szükséges dokumentumok listáját itt érheti el >>>

 

A felvehető legnagyobb autóhitel összegét itt ismerheti meg >>>

 

Hitelképességünket azonban egyetlen pillanat alatt romba is döntheti egy korábbi, rendezetlen hiteltartozásból eredő KHR listán való szereplés, egy NAV végrehajtás vagy egy felszámolás alatt álló munkáltató.

Ha azonban a fentieknek megfelelünk és semmilyen rendkívüli negatív esemény sincs a hátterünkben, akkor egy igazolható jövedelmünkhöz képest reális autóvásárlást, 20-30%-os önerővel és autólízing segítségével szinte minden esetben meg tudunk valósítani.

 

Hitelképesség alapja az igazolt jövedelem

Az egyik legfontosabb tényező a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, azaz a JTM vizsgálata. Ebből kiderül, hogy az ügyfél a meglévő hitelei és/vagy hitelkeretei mellett vállalhatja-e még egy új autóhitel törlesztőrészleteit is.

Fő szabályként az igazolt, nettó jövedelem 50%-áig terjedhet az összes meglévő és most felvenni kívánt autólízingünk törlesztőrészleteinek összege.

Meglévő hitelkereteink 5%-ával úgy kell számolnunk, mintha azok is havi törlesztőrészletek lennének.

Ha azonban például lakáshitelünket adóstárssal együtt vettük fel, akkor ennek a törlesztőrészletnek csak felét vagy harmadát kell figyelembe vennünk attól függően, hogy ezt a hitelt adóstársként ketten vagy hárman igényeltük meg korábban.

600.000 Ft-os nettó igazolt jövedelem felett már az igazolt jövedelmünk nem csak 50, hanem 60%-áig vállalhatunk törlesztőrészleteket.

 

Folyamatos, rendszeres jövedelem lehet

 • 3 hónapnál hosszabb, alkalmazotti munkaviszony itthon vagy külföldön
 • saját vállalkozásból származó jövedelem (NAV jövedelemigazolás alapján)
 • nyugdíj
 • tőkejövedelem (kizárólag az elmúlt 2 évre vonatkozó NAV jövedelemigazolások alapján)

Igazolt jövedelem nélkül vagy 3 hónapnál rövidebb munkaviszony esetén csak kezes, illetve társlízingbevevő bevonásával lehetünk hitelképesek.

Készpénzben kapott alkalmazotti jövedelem is megfelelő, ha hazai munkáltatótól származik. Ebben az esetében az adott bank formanyomtatványán kiállított jövedelemigazolás szükséges.

Külföldi munkaviszony akkor fogadható el, ha az utolsó 4 havi jövedelem bankszámlára érkezett és a külföldi munkáltató leigazolja a munkaviszonyt adott bank angol, német vagy francia nyelvű formanyomtatványán.

Ingázók általában önállóan is hitelképesek. Folyamatosan kint tartózkodóknál szükséges lehet egy itthon élő közeli hozzátartozó kezességvállalása is. Erről azonban az ügyfél élethelyzete, jövedelme, munkaviszonya és a hitelösszeg nagysága alapján a hitelbíráló egyedileg fog dönteni.

Készpénzben kapott külföldi jövedelem, külföldi vállalkozásból szerzett jövedelem, időszakos bejelentéssel vagy megbízásos jogviszonyból származó jövedelem azonban nem fogadható el. Ilyen esetekben hitelképes kezes bevonásával van lehetőség a finanszírozásra.

 

Önerő: a vételár minimum 20%-a

Autóvásárláshoz szükséges önerő törvényi minimuma a vételár 20%-a. Stabil hitelképességű ügyfél esetén valóban elegendő, amennyiben az autó nem jelentős értékvesztésű típus és az Eurotax katalógus értéke is eléri a vételárat.

Más esetekben érdemes 30%-os önerővel számolnunk. Ez mind a bank, mind az ügyfél számára biztonságosabb lehet, ugyanis így még egy hosszabb futamidő esetében sem fordulhat elő, hogy az autó értéke bármikor is kevesebb lenne, mint a rajta lévő tartozás.

Fontos megjegyezni, hogy az önerőt személyi kölcsönből nem lehet megfizetni és az nem is javasolt.

Az autólízing igénylését megelőző 90 napban az ügyfél számára lefolyósított személyi kölcsön összegével a lízing bírálatakor úgy kell számolni, mintha a személyi kölcsön összege is a most igényelt lízingösszeg része lenne. Így kell tehát ellenőrizni, hogy az ügyfél még így is rendelkezik-e a vételár 20%-át elérő önerővel.

Egy példán keresztül bemutatva:  Ha meg akarok vásárolni egy 5M Ft-os autót, akkor minimum 1M Ft önerővel kell rendelkeznem és maximum 4M Ft-ot vehetek fel. Ha azonban 90 napon belül már igényeltem 2M Ft személyi kölcsönt, akkor az autólízing esetében ezt le kell vonni a maximálisan adható 4M Ft-os lízingösszegből, így a bírálaton most mindössze 2M Ft-ot tudnak jóváhagyni nekem. Ha azonban kivárom a 90 napot a személyi kölcsön folyósítása után, akkor ismét elérhető lesz a 4M Ft-os, maximálisan felvehető lízingösszeg.

 

Autóhitel reális hitelcéllal

A bank nem csak a szabályzatokat és a törvényi előírásokat vizsgálja. Azt is megnézik, hogy az adott ügyfél hiteligénylésében szereplő autó megvásárlása, annak üzemeltetése, fenntartása az ügyfél jövedelméhez képest mennyire tűnik reális feladatnak.

Így az is elképzelhető, hogy valaki simán hitelképes lehet egy 6M Ft-os hitelösszegre, 110 ezer Ft-os törlesztőrészlettel, 84 hónapos futamidő és 20% önerő mellett is, egy kisebb kategóriájú, új autóra ha nincs más hitele és keres mondjuk 220.000 Ft-ot havonta.

Ugyanakkor ha ugyanez az ügyfél a 220.000 Ft-os jövedelmével egy 10 éves, 5-ös BMW-re igényelne ugyancsak 6M Ft-ot, akkor már csak kezessel kapná meg ugyanezt az összeget. Ez azért van, mert ennek az öregebb autónak a fenntartási költségei akár nagyságrendekkel is magasabbak lehetnek, mint egy új kisautónak. Így pedig már nem látszik reálisnak, hogy az elvben vállalható legmagasabb törlesztőrészlet mellett az ügyfél még ennek az autónak a fenntartását is teljesíteni tudja.

A reális hitelcél akkor ütközik ki látványosan, amikor egy friss vállalkozással rendelkező, még hitelképtelen vállalkozó a közalkalmazottként dolgozó édesanyja nevére szeretné megvenni a 10 éves, 10 millió Ft-os luxusautóját úgy, hogy a mama egy ténylegesen 250.000 Ft-ot kereső pedagógus.

Hiába van a mamának jogosítványa és hiába lenne hitelképes havonta 125.000 Ft-os törlesztőrészletre is, a valódi használó, azaz a fia kezességvállalása nélkül biztosan nem fogják jóváhagyni az ügyletet. Hiszen egyértelmű, hogy nem a mama az autó valódi használója és nem az ő jövedelméből fogják fizetni a törlesztéseket és az autó fenntartását.

 

Autólízinghez szükséges a jogosítvány

Alapesetben szükséges, hogy az igénylő rendelkezzen az adott járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel. Ha nincs jogosítványa, akkor kezesként be kell vonni az ügyletbe azt a személyt, aki a járművet ténylegesen vezetni fogja.

 

21 és 70 év közötti életkor

Alatta és felette is lehetséges autóhitelt igényelni, de 21 év alatt első sorban szülői, míg 70 év felett pedig gyermek kezességvállalása is szükséges lesz.

 

Autóhitel KHR listásoknak

A jelenlegi szabályozások szerint minden ügyfél minden meglévő hitele szerepel a KHR listán, amit a bankok minden esetben szigorúan ellenőriznek is, így azt „kitrükközni” már a legkisebb mértékben sem lehetséges.

Ha valakiben egy szemernyi gyanú vagy a leghalványabb emlék is felmerül arra nézve, hogy korábban, akár több tíz évvel ezelőtt is késedelembe eshetett valamekkora hiteltartozással bármely bank vagy lízingcég felé is, vagy a szerződése oly módon szűnt meg, hogy vitatott volt a tartozás, minden esetben javasolt, hogy az igénylés előtt kérjen le bármely magyar bankfiókban egy Saját Hiteljelentést.

Ezt minden évben egyszer ingyenesen megtehetjük. Ha e-mailben kérjük ki, akkor másnap reggel megkapjuk, hogy milyen adatokat tartanak nyilván velünk kapcsolatban a KHR-ben és azt is láthatja belőle egy szakértő, hogy ezekkel az információkkal milyen esélyekkel futunk neki egy hitelbírálatnak.

Aki a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer) aktív státusszal szerepel (korábbi elnevezésében BAR-listás), vagyis még jelenleg is fennálló, lejárt tartozása van valamely pénzintézet felé, még kezes bevonásával sem vehet fel hitelt addig, ameddig nem rendezte az összes korábban felmerült, késedelmes tartozását.

Amennyiben rendezi a tartozását, akkor úgynevezett passzív KHR-es státuszba kerül. Ez azt jelenti, hogy még mindig látszik a KHR-ben, hogy korábban rosszul fizető adós volt, de az is, hogy már rendezte az elmaradását. Passzív KHR-es státuszban az ügyfél önállóan általában még nem lesz hitelképes, de egy hitelképes kezes bevonásával már igényelhet autólízinget. Személyi kölcsön esetében általában a passzív KHR-es státusz is a hitelkérelem automatikus elutasítását szokta magával hozni.

 

Autóhitelt kizáró körülmények

 • Aktív KHR listás szereplés
 • Végrehajtási vagy magáncsőd eljárás folyik az igénylő ellen
 • Korábban rosszul fizető adós volt, illetve vett már vissza tőle autót a finanszírozó
 • Nem valós munkahelyről származó jövedelemigazolás
 • Stróman az igénylő, azaz más akar valójában az ő nevére hitelt felvenni
 • Egyéb módon szándékosan félre akarták vezetni a finanszírozót
 • Vállalkozó, akinek korábbi cégei tele voltak tartozásokkal és felszámolásra kerültek
 • Felmondás alatt áll a munkahelyén
 • Munkáltatója felszámolás alatt van
 • Az autó korábban totálkáros volt

A sort még sokáig lehetne folytatni, de a lényeg az, hogy ha valaki korrekten igyekszik a kötelezettségeit rendezni, akkor nem igazán fordul elő nála ilyen kizáró körülmény, amiről ne tudott volna előre.

Talán a munkáltatói problémák és a totálkáros autó azok a kivételek, amikor valakinek önhibáján kívül is elutasíthatják a hitelkérelmét, de ezekben az esetekben ez egy másik autó kiválasztásával vagy egy kezes bevonásával a probléma akár azonnal is orvosolható.

 

Cég vehet fel autóhitelt

autólízing konstrukcióban, kezes bevonása nélkül is, ha:

 • gazdálkodásához képest reális a hitelcélja
 • rendelkezésére álló önerő az autó vételárának legalább 20%-a
 • adatai nem szerepelnek negatív információként a KHR listán
 • nincs egyéb kizáró körülmény sem

Autóhitel igényléshez szükséges dokumentumok listáját itt érheti el >>>

Reális hitelcél cég esetében

Cégek esetében a hitelbírálat sokkal összetettebb dolog, mint egy magánszemélynél. Kevés olyan mérhető adat van, amiből egyértelműen következik, hogy az ügyletnek jóváhagyás lesz-e a vége vagy épp elutasítás.

Cégek hitelképességvizsgálatánál sokkal inkább az összképen fog múlni a hitelbírálat végeredménye.

Ha például egy 1-2 éve induló cég utolsó mérlegének adózott eredménye mínuszos és csak 30% önerővel indulna, akkor egy külső kezes vagy garantőr nélkül a kérelem valószínűleg elutasításra kerül. De ha a vállalkozásnak van mondjuk 50% önereje, akkor már lehet hogy mégis inkább jóváhagyásra kerül. Ha azonban a cégvezetőnek volt két korábbi végrehajtásokkal teletűzdelt, bedőlt cége is, akkor valószínű, hogy még az 50%-os önerő mellett is simán elutasítják a lízingkérelmet. Egy nagy forgalommal és jelentős adózott eredménnyel rendelkező, tiszta múltú vállalkozás esetében azonban lehet, hogy 30% önerővel, még a korábbi bedőlt cégek ellenére is jóváhagyásra kerülhet egy ügylet.

Ideális állapot az, ha rendelkezünk legalább 30% önerővel és az egy év alatt fizetendő törlesztőrészleteink összege kevesebb mint fele a cég előző évi lezárt mérlegében szereplő adózott eredménynek.

Továbbá a vállalkozás a finanszírozási igényéhez képest reális gazdálkodással rendelkezik. Nincs ellene végrehajtás, foglalás vagy egyéb kényszerintézkedés. Van legalább egy lezárt mérlege (akár tört évre vonatkozó is). Saját tőkéje és adózott eredménye sem negatív.

Az esetek többségében szerencsére győzni szokott a józan ész. Ha egy vállalkozáson az látszik, hogy nagy valószínűséggel teljesíteni tudja a kötelezettségeit és nem áll fenn egyértelmű elutasítási ok, akkor általában megtaláljuk a módot a finanszírozásra.

 

Önerő: a vételár minimum 20%-a

Autóvásárláshoz szükséges önerő minimuma a vételár 20%-a. Ez stabil hitelképességű ügyfél esetén valóban elérhető, ha az autó nem nagy értékvesztésű típus és az Eurotax katalógus értéke is eléri a vételárat.

Más esetekben érdemes 30%-os önerővel számolnunk. Nagy értékvesztésű autók esetében és/vagy gyenge hitelképességű vállalkozás esetében akár 40-50% önerő és/vagy kezes bevonása is szükséges lehet.

 

Autóhitel KHR listás cégeknek

Minden vállalkozás minden meglévő hitele szerepel a KHR listán. Ezt a bankok minden esetben szigorúan ellenőrzik is.

Cégek esetében is igaz, hogy aktív KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) státusszal szereplő céget nem tudunk finanszírozni. Vagyis akinek még jelenleg is fennálló, lejárt tartozása van valamely pénzintézet felé, annak rendeznie kell a meglévő késedelmes tartozását ahhoz, hogy autólízinget igényeljen.

Amennyiben a cég rendezi a tartozását, akkor itt is úgynevezett passzív KHR-es státuszba kerül. Ez azt jelenti, hogy bár látszik még a KHR-ben, hogy korábban pontatlanul fizető adós volt, de az is, hogy már rendezte az elmaradását. Cégek esetében a korábbi mulasztást kisebb súllyal veszik figyelembe. Könnyen lehet, hogy a bíráló bekéri mondjuk a cégtulajdonos magányszemélyes kezességvállalását, de akár enélkül is simán jóváhagyásra kerülhet az ügylet.

 

Autóhitelt kizáró körülmények

 • Cég aktív KHR listás szereplése
 • Cégtulajdonos magánszemélyként aktív KHR-es
 • Negatív saját tőke
 • Foglalás, végrehajtás vagy csődeljárás folyik az igénylő vagy annak tulajdonosa ellen
 • Korábban rosszul fizető adós volt, illetve vett már vissza tőle autót a finanszírozó
 • Stróman az igénylő, azaz más akar valójában az ő nevére hitelt felvenni
 • Egyéb módon szándékosan félre akarták vezetni a finanszírozót
 • Cégtulajdonos kapcsolt vállalkozásai több végrehajtással, felszámolással érintettek
 • Az autó korábban totálkáros volt

 

Egyéni vállalkozó vehet fel autóhitelt

autólízing konstrukcióban, kezes bevonása nélkül is, ha:

 • gazdálkodásának megfelelő, reális hitelcélja van
 • rendelkezésére álló önerő az autó vételárának legalább 20%-a
 • adatai sem magánszemélyként sem vállalkozóként nem szerepelnek negatív információként a KHR listán
 • nincs egyéb kizáró körülmény sem

 

Autóhitel igényléshez szükséges dokumentumok listáját itt érheti el >>>

Reális hitelcél egyéni vállalkozó esetében

Egyéni vállalkozó hitelbírálata hasonlóan összetett, mint egy cég vizsgálatánál, mégis jóval nagyobb a mozgástér, mint egy magánszemély esetében.

Egyéni vállalkozó hitelképességvizsgálatánál is az összképen fog múlni a hitelbírálat végeredménye.

Nem kell alkalmazni például a magánszemélyekre vonatkozó JTM előírásokat. Tehát gyakran előfordul, hogy egy alacsony jövedelemre bejelentett egyéni vállalkozó magánszemélyként ugyan teljesen hitelképtelen, egyéni vállalkozóként azonban simán megkaphatja a finanszírozást.

Itt is fontos azonban, hogy a vállalkozás bevételeihez és gazdálkodásához képest reális legyen a finanszírozási igénye. Ne legyen ellene végrehajtás, foglalás vagy egyéb kényszerintézkedés. Legyen legalább egy előző évre vonatkozó adóbevallása (akár tört évre vonatkozó is).

Ha egy egyéni vállalkozó gazdálkodásán az látszik, hogy nagy valószínűséggel teljesíteni tudja a kötelezettségeit és nem áll fenn egyértelmű elutasítási ok, akkor általában itt is megtaláljuk a megfelelő lehetőséget az autólízingre.

 

Önerő: a vételár minimum 20%-a

Autóvásárláshoz szükséges önerő minimuma a vételár 20%-a. Ez stabil hitelképességű ügyfél esetén valóban elérhető, ha az autó nem nagy értékvesztésű típus és az Eurotax katalógus értéke is eléri a vételárat.

Más esetekben érdemes 30%-os önerővel számolnunk. Nagy értékvesztésű autók esetében és/vagy kisebb árbevételű, gyengébb hitelképességű egyéni vállalkozások esetében akár 40-50% önerő és/vagy kezes bevonása is szükséges lehet.

 

Autóhitel KHR listás egyéni vállalkozóknak

Minden egyéni vállalkozó minden meglévő hitele szerepel a KHR listán. Ezt a bankok minden esetben szigorúan ellenőrzik is. Egyéni vállalkozó esetében a magánszemélyes tartozások is látszanak. Azokat a bíráló természetesen figyelembe veszi az ügyfél eladósodottságának vizsgálatánál, de hivatalosan ezekkel a magánszemélyes hiteltörlesztésekkel nem kell számolnia.

Egyéni vállalkozók esetében is igaz, hogy aktív KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) státusszal szereplő egyéni vállalkozót nem tudunk finanszírozni. Vagyis akinek még jelenleg is fennálló, lejárt tartozása van valamely pénzintézet felé, annak rendeznie kell a meglévő késedelmes tartozását ahhoz, hogy autólízinget igényeljen. Ráadásul itt a magánszemélyes tartozást is vizsgáljuk, tehát a magánszemélyként aktív KHR-es egyéni vállalkozó hiteligénylése vállalkozásként is elutasításra kerül.

 

Autóhitelt kizáró körülmények

 • Aktív KHR listás szereplés
 • Foglalás, végrehajtás vagy csődeljárás folyik az igénylő ellen
 • Korábban rosszul fizető adós volt, illetve vett már vissza tőle autót a finanszírozó
 • Stróman az igénylő, azaz más akar valójában az ő nevére hitelt felvenni
 • Egyéb módon szándékosan félre akarták vezetni a finanszírozót
 • Igénylő kapcsolt vállalkozásai több végrehajtással, felszámolással érintettek
 • Az autó korábban totálkáros volt

 

Kérje segítségünket és használja fel csaknem két évtizedes tapasztalatunkat. Mondja el bátran, ha valami miatt esetleg bizonytalan a hitelképességében. Ha reális a hitelcélja és van mód a finanszírozásra, akkor megtaláljuk Önnek a lehető legelőnyösebb autólízing megoldást.

További tudástár cikkek

 • Mire van szükség autólízing igényléséhez?

  Vállalkozásként történő hiteligénylés esetén Cég esetében: aktuális főkönyvi kivonat aláírási címpéldány /vagy aláírási minta/ cégvezető iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/ Egyéni vállalkozóként történő igénylésnél: aktuális főkönyvi kivonat /vagy pénztárkönyv/ előző évi NAV jövedelemigazolás előző évi adóbevallás igénylő iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/   Magánszemélyként történő igénylés… Autólízinghez szükséges papírok >>>

 • Mik a motorhitel feltételei?

  Motorlízing konstrukciót legfeljebb 17 éves motorkerékpárra igényelhet. /A motor korát kizárólag az aktuális év és a gyártási év különbsége határozza meg, a hónapok nem számítanak./ Hitelbírálat külföldről frissen behozott motorkerékpárra is lehetséges, folyósítás azonban kizárólag a motor magyarországi forgalomba helyezése után fog megtörténni. Leghosszabb futamidő: 84 hónap /7év/ lehet, ám… Motorhitel feltételei >>>

 • Mi szükséges az autólízing folyósításához?

  A pozitív hitelbírálat után a folyósításnak négy feltétele van: a szerződéskötés, az eredetiségvizsgálat elvégeztetése, a gépjármű átírása, és az Azonossági Nyilatkozat megléte. A hitelbírálatnak még nem, de a folyósításnak minden magyar lízingcégnél 2014 óta feltétele, hogy az ügyfél a Hitelbiztosítéki Nyilvántartási Rendszerben rendelkezzen érvényes regisztrációval. Törvényi előírás ugyanis,… Folyósítás feltételei >>>

 • Ki vehet fel autóhitelt?

  A bankok hitelt akarnak adni Ügyfeleink célja, hogy megtalálják azt a biztonságos, kiszámítható és a lehető legkevesebb kamattal visszafizethető autóhitelt, amivel a kiszemelt autójukat 1-2 nap alatt megvásárolhatják. Elöljáróban azt érdemes látni, hogy a bankok legfőbb bevétele a hitelkamatokból származik. Egészséges körülmények között tehát elsődleges céljuk, hogy minél nagyobb összegű… Magánszemély, cég, EV hitelképessége >>>