Autólízing vonal:
+36 70 439 0690
H-P-ig,
9-17h-ig

Taxi lízing fix kamattal
Akár a hazai net legolcsóbb, casco mentes ajánlataival

Autólízing taxi gépkocsi vásárlásához cégeknek, magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak is. Küldje el reggel 9 óráig az igényléshez szükséges iratokat és új autóját akár már másnap átveheti. Hívja most lízingszakértőnket!

Hívja szakértőnket!

Autólízing Kalkulátor 2024

Fix kamattal
Törlesztő: 84 220 Ft
THM: 10.99 %
Változó kamattal
Törlesztő: 97 028 Ft
THM: 16.30 %
 • Autólízing autóvásárláshoz

 • Visszlízing meglévő autóra

 • Nyíltvégű pénzügyi lízing

 • Motorlízing

 • Autólízing autóvásárláshoz

  Mindössze három dolog kell hozzá:

  Válassza ki az autót
  Önerő: a vételár 20, de inkább 30%-a
  Ön vagy vállalkozása legyen hitelképes

  Autólízing magánszemély, cég, EV részére is. 20% önerőtől vehet részletre új vagy akár 17 éves használt autót 1 nap alatt, maximum 84 hóra, bárhol az országban. Az autólízing összege 2M és 100M Ft között alakulhat. Az autó lehet hazai vagy külföldről behozott, megveheti tulajdonostól vagy kereskedőtől is.

 • Visszlízing meglévő autóra

  Mindössze két dolog kell hozzá:

  12 évnél fiatalabb, tehermentes autó
  Ön vagy vállalkozása legyen hitelképes

  Autója értékének akár 80%-ához is 1 nap alatt hozzájuthat, miközben autóját továbbra is Ön használhatja. 12 évnél fiatalabb, legalább 2,5 millió Ft értékű autóra igényelhető. A visszlízing legkisebb összege 2 millió Ft. Cég, egyéni vállalkozó és magánszemély is igényelheti, bárhol az országban.

 • Nyíltvégű pénzügyi lízing

  Mindössze négy dolog kell hozzá:

  Válassza ki az autót
  27% áfával kiállított számla az autóról
  Önerő: a vételár 20, de inkább 30%-a
  Vállalkozása legyen hitelképes

  Új vagy 8 évnél fiatalabb használt autóját tulajdonostól vagy kereskedőtől is megvásárolhatja. Az autó lehet hazai vagy külföldről behozott is, de mindenképpen szükséges, hogy a teljes vételárról 27%-os áfakulccsal kiállított áfás számlát adjon a magyar eladó. A lízing összege 2 millió és 100 millió forint között alakulhat. Cég és egyéni vállalkozó is igényelheti.

 • Motorlízing

  Mindössze három dolog kell hozzá:

  Ki kell választani a motort
  Önerő: a vételár 20, de inkább 30%-a
  Te vagy vállalkozásod legyen hitelképes

  Új vagy 17 évnél fiatalabb használt motor tulajdonostól vagy kereskedőtől is megvásárolható. A motorkerékpár lehet hazai vagy külföldről behozott is. A lízing összege 2 millió és 100 millió forint között alakulhat. Cég, egyéni vállalkozó és magánszemély is igényelheti. Vállalkozások akár nyíltvégű lízingre is.

Taxi lízing

Taxi finanszírozás zártvégű pénzügyi lízing esetében lényegében azonos paraméterekkel történik, mint egy nem taxi gépkocsi esetében. Azaz, kell hozzá egy hitelképes ügyfél, aki lehet cég, magánszemély vagy egyéni vállalkozó is. Valamint meg kell találni a megfelelő autót, amit meg szeretne vásárolni. Az autó vételárának általában 70%-a lehet a lízingösszeg, vagyis jellemzően legalább 30% önerővel érdemes számolni. A maximális futamidő 84 hónap lehet, de a lízingnek az autó 18 éves koráig ki kell futnia.

 

Taxi nyíltvégű lízing finanszírozása

Nyíltvégű lízing esetében már szigorúbb feltételeknek kell megfelelni. Itt a taxi lízingnek az autó 8 éves koráig kell kifutnia. Vagyis, egy gyártási év alapján mondjuk 2019-as autó 2024-ben 5 évesnek számít, azaz még 3 év, azaz 36 hónapos futamidőre lehet lízingelni. Nyíltvégű lízinget csak cégek és egyéni vállalkozások igényelhetnek. A nyíltvégű pénzügyi lízing további feltétele, hogy az autó eladója 27%-os áfa kulccsal kiállított, áfás számlát adjon az autóról.

 

Áfa visszaigénylés taxi esetében

Taxi gépkocsik esetében a nyíltvégű lízing igen ritka. A taxi gépkocsi áfája ugyanis zártvégű lízing esetében is levonható lehet, amennyiben az autó áfás, az igénylő vállalkozás áfa körbe tartozik és a levonáshoz szükséges egyéb feltételek is teljesülnek.

Ez a tevékenység ugyanis egy olyan kivétel az áfatörvényben, ami az egyébként áfa levonási tilalom alatt álló személygépkocsi esetében is megnyitja az áfa levonás lehetőségét. A vásárlás előtt azonban mindenképpen egyeztessen erről könyvelőjével vagy adótanácsadójával.

Amennyiben magánszemélytől vagy olyan cégtől vásárol autót, aki csak áfa tartalom nélküli számlát tud adni az autóról, az sem probléma. Az autó után ugyan áfát levonni már nem fog tudni (hiszen az autó árának már nincs áfa tartalma), de a lízing finanszírozás ebben az esetben is lehetséges.

 

Lízing KATA alá tartozó taxis vállalkozóknak

KATA alá tartozó egyéni vállalkozók magánszemélyként és a vállalkozásuk számára is igényelhetnek taxi lízing finanszírozást. Katás egyéni vállakozóknak a NAV magánszemélyként az előző évi árbevételük 60%-át igazolja le, kisvállalkozói adó hatálya alá tartozó, éves jövedelemként. Ennek az 1/12-e lesz az egy hónapra vonatkozó igazolt jövedelem, amivel a hitelbírálatnál számolni tudunk.

 

Hitelképesség

Magánszemély általában akkor lesz önállóan is hitelképes, ha a már meglévő törlesztő-részleteinek összege a most felvenni kívánt hitel törlesztőjével együtt sem haladja meg az igazolt, havi nettó jövedelmének felét.

Ha ezt a feltételt Önállóan nem tudja teljesíteni, de reális a hitelcél, akkor közvetlen hozzátartozó kezességével vagy más adós bevonásával a legtöbb esetben megoldható a hitelképesség. A megoldásért hívja hiteltanácsadónkat!

Magánszemély önállóan 21 és 70 év között lehet hitelképes. 18 és 21 év között, illetve 70 év felett is kezes bevonásával lehetséges a hitelfelvétel.

Vállalkozás általában akkor lesz önállóan is hitelképes, ha:

 • Van legalább egy lezárt üzleti éve,
 • Előző éve nyereséges volt,
 • Nem negatív a saját tőkéje,
 • Nem áll végrehajtás alatt,
 • A hitelcélhoz reálisak a pénzügyi adatai

Ideális, ha az előző évi mérleg szerinti adózott eredmény legalább duplája az éves törlesztőrészletek összegének, ám ez nem minden esetben kritérium.

 

Hitelképességi feltételek:

Ügyfélnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben /KHR, korábbi nevén BAR lista/ nem szerepel /cégeknél 30, magánszemélyeknél 90 napon túli/ mulasztása.

Aktív KHR-es Ügyfelek még kezessel sem tudnak hitelt igényelni.

Passzív KHR-es Ügyfél, hitelképes kezes bevonásával még hitelképes lehet.

Ügyfél /és vállalkozása vagy munkáltatója sem/ nem áll felmondás, csőd vagy felszámolás alatt és nem volt korábban felmondott vagy végrehajtott hitele.

 

Autóra és a konstrukcióra vonatkozó szabályok:

Taxi lízing konstrukciót legfeljebb 17 éves személyautóra igényelhet. /Az autó korát kizárólag az aktuális év és a gyártási év különbsége határozza meg, a hónapok nem számítanak./

Hitelbírálat külföldről frissen behozott autóra is lehetséges, folyósítás azonban kizárólag az autó magyarországi forgalomba helyezése után fog megtörténni.

 

Leghosszabb futamidő:

84 hónap /7 év/. A futamidőt úgy kell megválasztani, hogy a hitel lejáratának évében a személyautó legfeljebb 18 éves lehet.

A felvehető legkisebb hitelösszeg:

2.000.000 Ft.

A felvehető legnagyobb hitelösszeg:

Az autó vételárának 70%-a.

Nagy értékvesztésű, egyedi vagy luxus kivitelű autók esetén a felvehető összeg az autó értékének 60%-a is lehet.

Amennyiben a felvehető legnagyobb hitelösszeg havi törlesztőrészlete még maximális futamidő mellett is meghaladja az ügyfél igazolt jövedelme alapján bevállalható, legnagyobb törlesztőrészletet, akkor hitelösszeg csökkentésre vagy kezes/adóstárs bevonására lesz szükség.

 

Taxi hitel igényléséhez szükséges dokumentumok:

Vállalkozásként történő hiteligénylés esetén

Cégnél:

 • aktuális főkönyvi kivonat
 • aláírási címpéldány /vagy aláírási minta/
 • cégvezető iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/

Egyéni vállalkozóként történő igénylésnél:

 • aktuális főkönyvi kivonat vagy pénztárkönyv /KATA esetében nem kell/
 • előző évi NAV jövedelemigazolás
 • előző évi adóbevallás (KATA és/vagy SZJA)
 • igénylő iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/

Magánszemélyként történő igénylés esetén:

Alkalmazottaknak

 • munkáltatói igazolás / innen letölthető / vagy
 • utolsó 3 havi, jövedelem-jóváírást tartalmazó, teljes bankszámlakivonat
 • igénylő iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/

Külföldön dolgozó alkalmazottaknak

 • angol vagy német nyelvű munkáltatói igazolás / innen letölthető:  angol  német  francia /   és
 • utolsó 3 havi, jövedelem-jóváírást tartalmazó, teljes bankszámlakivonat
 • igénylő iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/

Ha nem ingázik minden nap a munkahelyére, akkor itthon élő hozzátartozó kezességére is szükség lesz.

Vállalkozóknak

/egyéni vállalkozó, cégtulajdonos és családtag vállalkozásában dolgozók esetén is/

 • előző évi NAV jövedelemigazolás és
 • előző évi adóbevallás (KATA és/vagy SZJA)
 • NAV nullás igazolás /magánszemélyként, 30 napnál nem régebbi/
 • igénylő iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/

 

Speciális esetben a bank egyéb iratokat és igazolásokat is bekérhet.

A telefonos egyeztetés során igyekszünk minden lehetséges és előrelátható helyzetre felkészülni, így 99%-ban már az első beszélgetéskor ki szokott derülni, hogy milyen egyéb dokumentum kellhet még a bírálat során.