Autólízing vonal:
+36 70 439 0690
H-P-ig,
9-17h-ig

Milyen autót lehet lízingelni?

Lízingelhető autó kiválasztása

Segítségünkkel bármilyen 15 évnél fiatalabb, használt autót megvásárolhat részletre, amit magyarországi eladó kínál.

Vagyis, Önnek nem egy nálunk lévő szűk autókészletből kell autót választania magának, hanem bármelyik itthon kínált új vagy használt autót megveheti. Lehet az eladó autó egy autókereskedésben, de az autót megveheti akkor is, ha annak eladója egy magánszemély vagy történetesen egy cég. De még akár a szomszédja autóját is megveheti általunk.

Hány éves korig lehet autót hitelezni?

Legfeljebb 17 éves személyautó vagy legfeljebb 3,5 tonnás kisteherautó vásárlásához igényelhet autólízing konstrukciót. /Az autó korát kizárólag az aktuális év és a gyártási év különbsége határozza meg, a hónapok nálunk nem számítanak./

Mennyi önerő kell az autóvásárláshoz?

Minimális önerő a vételár /autó érték/ 20%-a.

A lízingcég mindig megvizsgálja az Önök által megadott vételárat és az autó aktuális Eurotax katalógus szerinti forgalmi értékét is. A kettő közül mindig az alacsonyabb összeggel számolnak, majd ennek az autó értéknek legfeljebb a 80%-át finanszírozzák meg.

Átlagos értékvesztésű autó és megfelelő hitelképesség esetén tehát az autó értékének legfeljebb 80%-a igényelhető autólízing konstrukcióban. 

Nagyobb értékvesztésű autó vagy gyengébb hitelképesség esetében általában az autó értékének 70%-ával érdemes számolni, mint reálisan elérhető hitelösszeg.

Nagyobb érékvesztésű autók közé tartoznak például az Audi A6, A8, Q5, Q7 modelljei, a BMW 5-ös, 6-os, 7-es szériái, kabriók, terepjárók, stb… A 2500-3000 cm3 feletti, illetve egyedi vagy luxus kivitelű autók esetén a felvehető összeg az autó értékének akár 60%-ára is csökkenhet.

Külföldről behozott autót is lehet hitelezni?

Igen, külföldi forgalmi engedéllyel rendelkező autót is tudunk hitelezni. A folyósítás azonban kizárólag az autó magyarországi forgalomba helyezése után fog megtörténni. Külföldön lévő autót egyik magyar bank sem finanszíroz. Ezt csak egy magyar eladó, például egy autókereskedő bevonásával lehet megtenni, aki kint kifizeti az autót helyettünk, behozza az országba, itthon eladja a banknak és elintézi az autó itthoni forgalomba helyezését is az utalás előtt.

Mi a leghosszabb futamidő öreg autó esetében?

A futamidőt úgy kell megválasztani, hogy a hitel lejáratának évében a személyautó vagy kisteherautó legfeljebb 18 éves lehet. Fontos, hogy csak a gyártási év számít. Például 2022-ben egy 2008-as évjáratú autó 14 évesnek számít, tehát 4 évre, azaz 48 hónapra lehet finanszírozni. Csak az évek számítanak, tehát teljesen mindegy, hogy januárt vagy decembert írunk, illetve az is, hogy az autót 1. vagy 12. hónapban helyezték-e forgalomba.

Milyen típusú autót vehetek?

Akár amerikai autók hitelezésére is van lehetőség. Ha olyan autót választ, amit itthon nem forgalmaztak, egyedi a felszereltsége vagy épp egy autószállítóra vagy lakóautóra volna szüksége, az sem jelent problémát. Ilyenkor egy egyedi értékbecslést kell készíttetni az autóhoz és az ebben megjelölt érték jellemzően 70%-a lesz a finanszírozható összeg maximuma. Az egyedi értékbecslés költsége nagyjából 20-40.000 Ft körüli költséget jelent és nagyjából 2 nappal hosszabb átfutási idővel érdemes számolni.

Milyen értékű autót vehetek?

Általában 2.500.000 Ft feletti értékű autók megvásárlásában tudunk segíteni. A legkisebb nálunk felvehető hitelösszeg: 2.000.000 Ft. A legnagyobb hitelösszeg az autó vételárának 80%-a lehet, vagy az az összeg, amit a hitelképességünk alapján még felvehetünk. Részletek itt >>>

Amennyiben a felvehető legnagyobb hitelösszeg havi törlesztőrészlete még maximális futamidő mellett is meghaladja az ügyfél igazolt jövedelme alapján vállalható, legnagyobb törlesztőrészletet, akkor hitelösszeg csökkentésre vagy kezes bevonására lesz szükség.

További tudástár cikkek

 • Mi szükséges az autólízing folyósításához?

  A pozitív hitelbírálat után a folyósításnak négy feltétele van: a szerződéskötés, az eredetiségvizsgálat elvégeztetése, a gépjármű átírása, és az Azonossági Nyilatkozat megléte. A hitelbírálatnak még nem, de a folyósításnak minden magyar lízingcégnél 2014 óta feltétele, hogy az ügyfél a Hitelbiztosítéki Nyilvántartási Rendszerben rendelkezzen érvényes regisztrációval. Törvényi előírás ugyanis,… Folyósítás feltételei >>>

 • Mi az a JTM?

  A JTM a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató rövidítése. Lényege, hogy természetes személy ügyfelek esetében, az igazolt havi nettó jövedelem legfeljebb 50%-a fordítható hiteltörlesztésre, 600.000 Ft-os jövedelemtől pedig annak 60%-a. Vagyis, ha van egy 40.000 Ft-os lakáshitelem és most szeretnék felvenni egy 50.000 Ft-os autóhitelt is, akkor az összes törlesztőrészletem így 90.000… JTM részletszabályai >>>

 • Milyen autót lehet lízingelni?

  Lízingelhető autó kiválasztása Segítségünkkel bármilyen 15 évnél fiatalabb, használt autót megvásárolhat részletre, amit magyarországi eladó kínál. Vagyis, Önnek nem egy nálunk lévő szűk autókészletből kell autót választania magának, hanem bármelyik itthon kínált új vagy használt autót megveheti. Lehet az eladó autó egy autókereskedésben, de az autót megveheti akkor is, ha… Lízingelhető autók >>>

 • Mik a motorhitel feltételei?

  Motorlízing konstrukciót legfeljebb 17 éves motorkerékpárra igényelhet. /A motor korát kizárólag az aktuális év és a gyártási év különbsége határozza meg, a hónapok nem számítanak./ Hitelbírálat külföldről frissen behozott motorkerékpárra is lehetséges, folyósítás azonban kizárólag a motor magyarországi forgalomba helyezése után fog megtörténni. Leghosszabb futamidő: 84 hónap /7év/ lehet, ám… Motorhitel feltételei >>>