Autólízing vonal:
+36 70 439 0690
H-V-ig,
8-18h-ig

Új autó lízing 10% THM-től, fix kamattal, forint alapon

Nyíltvégű lízing magánszemélyeknek is

Korábban a nyíltvégű lízing csak cégek és egyéni vállalkozások számára volt elérhető. Ma azonban már magánszemélyek is igénybe vehetik, ha az autó 8 évesnél fiatalabb és 27%-os áfakulccsal számlázza ki az eladó.

 

Nyíltvégű lízing olcsóbb, mint a zártvégű lízing

Ennek oka, hogy a lízingcég az eladó számlája alapján az autó teljes áfáját vissza tudja igényelni a NAV-tól. A konstrukció elején azonban csak az önerő összegéről állít ki számlát a lízingbevevőnek, így a finanszírozott összeg áfája a finanszírozónál marad. Emiatt nyíltvégű lízing esetén nem az eladónak kiutalt, lefolyósított összeg lesz a kamatszámítás alapja, mint egy zártvégű lízing esetén, hanem csak annak áfa nélküli, nettó része.

A folyósított összeg áfáját a teljes futamidő alatt kamatmentesen törleszthetjük az aktuális havi tőketörlesztés arányában. Kamatot pedig csak a nettó részre számol a bank.

A havi lízingdíj itt három részből áll össze:

 • havi kamat
 • tőketörlesztés
 • a tőketörlesztésre jutó ÁFA

A kamat és a tőketörlesztés összege minden hónapban állandó. A kamat összege hónapról-hónapra csökken, a tőketörlesztés összege pedig ugyanennyivel nő. Ennek következtében a tőketörlesztés áfája is minden hónapban picivel magasabb lesz. Emiatt pedig a havi törlesztőrészlet is havonta minimálisan emelkedni fog. De épp csak annyival, amennyivel havonta a tőketörlesztés után megfizetett áfa összege is nő.

Az áfát tehát mindenképpen ki kell ugyan fizetni, mivel az az autó vételárának szerves része, azonban ennek kamatát jórészt meg tudjuk spórolni.

Új autó lízing minta ajánlatunkat 10% THM-mel itt tekintheti meg >>>

Maradványérték jelentése

Maradványértéknek nevezzük azt az összeget, amennyit az autó egy finanszírozás futamidejének végén várhatóan érni fog vagy amennyiért azt a lízingbeadótól meg lehet vásárolni.

A maradványérték már a szerződéskötéskor előre rögzítésre kerül. Összege az eredeti vételár százalékában kerül meghatározásra és annál kisebb összegű, minél hosszabb a futamidő.

 • 36 hónapnál 20-40% között
 • 48 hónapnál 12-30% között
 • 60 hónapnál 10-25% között
 • 72 hónapnál 5-20% között alakul

A maradványérték úgy jön létre, hogy kisebb tőketörlesztést teljesítünk a futamidő során, mint egy azonos futamidejű, egyenletes törlesztésű, zártvégű lízing esetén.

Egy zártvégű lízing esetében általában nincs maradványérték. Ott az utolsó havi törlesztőrészlet megfizetésével (ami végig állandó) automatikusan megszerezzük az autó tulajdonjogát. A nyíltvégű lízing esetében azonban ez nem automatikus. Itt egy vevőkijelölési joggal élve szerezhetjük meg az autó tulajdonjogát azzal, hogy megfizetjük a maradványértéket, ami lényegében az autó futamidő végén megfizetett vételára lesz, mely összeget már a nyíltvégű lízing szerződés megkötésekor előre meghatároztunk.

 

Vevőkijelölési jog

Nyíltvégű lízing esetén, a lízingbevevő minden esetben vevőkijelölési joggal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a lízingbevevő határozza meg, hogy ki lesz jogosult a lízingbeadótól megvásárolni az autót a futamidő végén. Ennek okán a lízingbevevő három megoldás közül választhat:

 • Maradványértéken megvásárolja az autót a banktól
 • Másik személyt jelöl ki, aki megveheti az autót a banktól vagy
 • Vissza adja az autót a banknak

Utóbbit persze szinte senki sem választja, hiszen a maradványérték összege csaknem mindig lényegesen az autó piaci értéke alatt van, tehát mindenképpen érdemes lesz megvásárolni azt.

 

Nyíltvégű lízing személyautó ÁFA visszaigényléshez

Természetesen nem csak magánszemélyeknek, hanem általában a vállalkozások számára is ez lehet a legelőnyösebb konstrukció, mivel nem csak az áfafinanszírozás költségeit spórolhatják meg vele, hanem áfás tevékenységhez történő céges autóhasználat és nyíltvégű pénzügyi lízing esetén az autó áfájának csaknem teljes egészét is levonhatják.

További tudástár cikkek

 • Mire van szükség autólízing igényléséhez?

  Vállalkozásként történő hiteligénylés esetén Cég esetében: aktuális főkönyvi kivonat aláírási címpéldány /vagy aláírási minta/ cégvezető iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/ Egyéni vállalkozóként történő igénylésnél: aktuális főkönyvi kivonat /vagy pénztárkönyv/ előző évi NAV jövedelemigazolás előző évi adóbevallás igénylő iratai /személyi igazolvány, jogosítvány, lakcím- és adókártya/   Magánszemélyként történő igénylés… Autólízinghez szükséges papírok >>>

 • Milyen autóhitelt kaphatok autóvásárláshoz?

  A piaci trendek változásait megvizsgálva azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 10-15 évben alapjaiban változott meg az autóhitelezés Magyarországon. Megszűnt az autóhitel A devizahitelek máig kísértenek Lényegesen visszaesett a hitelezés Előre tört az autólízing Megjelentek a személyi kölcsönök Kettészakadt az autópiac Az átlagemberek inkább készpénzért vesznek olcsó autót A vállalkozók és… Autóhitel lehetőségek >>>

 • Milyen autót lehet lízingelni?

  Lízingelhető autó kiválasztása Segítségünkkel bármilyen 15 évnél fiatalabb, használt autót megvásárolhat részletre, amit magyarországi eladó kínál. Vagyis, Önnek nem egy nálunk lévő szűk autókészletből kell autót választania magának, hanem bármelyik itthon kínált új vagy használt autót megveheti. Lehet az eladó autó egy autókereskedésben, de az autót megveheti akkor is, ha… Lízingelhető autók >>>

 • Mik a motorhitel feltételei?

  Motorlízing konstrukciót legfeljebb 17 éves motorkerékpárra igényelhet. /A motor korát kizárólag az aktuális év és a gyártási év különbsége határozza meg, a hónapok nem számítanak./ Hitelbírálat külföldről frissen behozott motorkerékpárra is lehetséges, folyósítás azonban kizárólag a motor magyarországi forgalomba helyezése után fog megtörténni. Leghosszabb futamidő: 84 hónap /7év/ lehet, ám… Motorhitel feltételei >>>